fbpx

For unge og forældre

Hvorfor vil unge gerne have et fritidsjob?
Erfaring viser, at der særligt er fire årsager til, at unge begynder at interessere sig for fritidsjob. Det handler om at:

– tjene sine egne penge
– øge sin selvtillid
– få nye venner
– have noget at lave i sin fritid

Når vi dykker ned i motivationen, handler det rigtig meget om økonomisk frihed, selvstændighed, at tro på sig selv, meningsfuldt indhold i hverdagen og nye fællesskaber. Det er helt naturlige ønsker i teenageårene, og et fritidsjob er et fantastisk godt sted at udvikle sig, blive mere moden og få sin egen økonomi.

Hvis du som ung gerne vil søge et fritidsjob, men har brug for hjælp til processen, har vi forskellige muligheder for at hjælpe – se nedenfor. Derudover er både forældre og unge meget velkomne til at tage kontakt til fritidsjobvejleder Mona Fladstrand.

Værktøjskassen
Vi har samlet en række værktøjer og en guide, som du og dine forældre kan bruge til at blive klogere på, hvad det kræver at søge og beholde et fritidsjob. I kan blandt andet finde ansøgningsskabelon, CV-eksempel og oversigt over arbejdsregler. Derudover findes der diskussionskort om situationer, der kan opstå på arbejdspladsen, som er utrolig gode at få snakket om. Det er også her, I finder information om NemKonto, frikort og e-Boks.

Klik her og find det hele i Værktøjskassen

Psstt … Der er mere endnu
Scroll lidt ned og find vores kurser og tilbud. Prøv også vores tjekliste. Der er både en til unge og en til forældre. Den viser, hvordan I hver især griber jobsøgningen og jobstarten godt an.

Men først skal I lige hilse på fritidsjobvejlederen:

 

Mona Fladstrand Sørensen
Fritidsjobvejleder

Tlf. 2159 7992
Mail: msoer@viborg.dk

 

Vejledning og kurser

Hvis du gerne vil have et fritidsjob, men har brug for hjælp til at komme i gang, så kom med på WORKshoppen. Her får du inspiration og hjælp til, hvor og hvordan du finder et fritidsjob.

WORKshoppen består af fire mødegange og er en blanding af korte oplæg, øvelser og individuelt arbejde med ansøgningsmateriale. Somme tider inviterer vi en gæst med, som kan inspirere; for eksempel en jobmentor fra Viborgs erhvervsliv eller en ung, som deler sine erfaringer med at søge og varetage et fritidsarbejde. Gennem forløbet bliver deltagerne klogere på, hvilke fritidsjob der findes, og hvilke forventninger en arbejdsplads har til en ungarbejder. Vi vil samtidig arbejde med strategier til at håndtere de nuancer af usikkerhed, som kan være forbundet med at søge jobs og være ny på en arbejdsplads.

Når forløbet er slut, har du:
– fået gode råd til, hvor du kan søge fritidsjob.
– udarbejdet mindst én konkret ansøgning.
– lært at udfylde et online ansøgningsskema til fritidsjob.
– lært, hvordan du kan søge henholdsvis opfordret og uopfordret.
– fået indsigt i, hvordan en jobsamtale kan håndteres.
– fået et lynkursus i kommunikation; herunder kropssprog, øjenkontakt og kundeservice.
– lært om dos and don’ts som kommende ungarbejder.

Praktisk
Pris: Forløbet er gratis.

Antal: Der kan være op til otte personer pr. hold.

Tid og sted: Forløbet varer fire tirsdage fra 15.30 – 17.00 på Viborg Ungdomsskole.

Der er løbende opstart. Tilmeld dig her og se, hvornår du kan begynde.

Spørgsmål kan stilles til: Fritidsjobvejleder Mona Fladstrand, mail: msoer@viborg.dk, tlf. 2159 7992

Fritidsjobvejleder Mona Fladstrand vil være i caféområdet på Viborg Ungdomsskole hver tirsdag i tidsrummet 13.00 – 15.00. Her kan alle unge få sparring og vejledning på deres ansøgningsmateriale og blive peget i retning af, hvor de kan søge job.

Tidligere deltagere på WORKshoppen kan også komme og få fortsat sparring, hvis de ikke fandt et job under forløbet.

Har du tjek på det hele som kommende fritidsjobber, eller mangler du lidt? Klik på billedet, hent filen og test dig selv.

Har du tjek på det hele som forælder til en kommende fritidsjobber, eller er der noget, du ikke har tænkt på? Klik på billedet, hent filen og test dig selv.