fbpx

Livet som 10CV-elev

Når I kommer fra folkeskolen til 10CV, vil I opleve, at nogen ting måske er anderledes end I er vant til. I vil være tilknyttet en fast klasse, men ikke et fast klasselokale. Som på ungdomsuddannelserne, vil I skulle rykke i lokaler efter hvilket fag, I skal have.

I vil blive betragtet som unge mennesker, der er klar til at tage ansvar for jeres egen læring. En del af jeres undervisning vil derfor også indeholde redskaber til, hvordan I lærer at forstå og udnytte jeres egen rolle i forhold til at lære nyt. Det skal gavne jer nu og det skal gavne jer på jeres videre vej i uddannelsessystemet.

I vil jævnligt skulle forholde jer til jeres fremtid og jeres evner, både gennem undervisningen og brobygningen, så I får de bedste forudsætninger for at lande i den helt rigtige erhvervs- eller ungdomsuddannelse.

Skolemiljøet, fællesskabet og skoleårets opbygning vil hjælpe jer godt på vej til at blive klogere på det hele – og på jer selv. Se bare her:

Et godt læringsmiljø er forudsætningen for, at I kan trives og udvikle jer. På 10CV lander I i et fællesskab fuld af nysgerrighed, rummelighed og med rig mulighed for at få venner for livet. Samtidig kommer I til at opleve lærere, der møder jer i øjenhøjde med nærvær, anerkendelse og interesse, og fokuserer på hver enkelt af jer med forståelse for, hvem I er og hvordan I hver især udvikler jer bedst.

I får jeres daglige gang på Ungdomsskolen i et miljø, som I deler med elever fra andre skoler under samme tag. I har jeres egen lyse fløj i to etager, imens I selvfølgelig har fri adgang til resten af huset med pejsestue, klubmiljø, café og gåafstand til midtbyen.

Der er lige så mange måder at undervise på, som der findes lærere. Og der er lige så mange måder at lære på, som der findes elever. Vi øver os hele tiden i at blive bedre til at ramme eleverne i vores undervisning på 10CV. Ikke mindst fordi vores elever kommer fra vidt forskellige folkeskoler og miljøer og med hver deres individuelle forudsætninger for læring med i bagagen.

I vores bestræbelser på at blive så gode undervisere som muligt, har vi søgt viden, fornyelse og inspiration igennem en række forskellige metoder gennem årene. En af dem, der har ført til gode resultater blandt vores elever, er metoden “Flipped Classroom” der nu er blevet en fast del af vores måde at undervise på.

Se indslaget fra TV/MidtVest her

På 10Cv gør vi meget ud af at være sammen med hinanden – også uden for undervisningen. Derfor ligger der en række særlige dage spredt hen over året, som casinodag, juleklippedag og den legendariske høvdingebolddag, hvor lærere og elever er sammen om andet end lige engelsk, matematik eller dansk. Derudover ligger der selvfølgelig vores ture ud af huset. De er ofte bundet op på oplevelser i de enkelte spor-klasser. Og så er der vores store fællesture; introturen og studieturen.

Introtur
Introturen ligger i efteråret. Vi tager afsted i to dage for at lære hinanden at kende og have det sjovt, men der er selvfølgelig også en række formelle mål med denne tur – både for dig og for 10CV.

Målet med introturen er, at
– få en oplevelse af at tilhøre et større fællesskab i klassen
– få tillid til lærere og andre elever på 10CV
– få kendskab til 10CV-kulturen og den ånd, vi bygger vores skole på.

Studietur
Studieturens destination kan skifte fra år til år. Vi har tidigere været i både Spindl, Berlin, Bruxelles og Amsterdam. Men uanset destination er enhver studietur på 10CV bygget på, at
– styrke vores relationer og udvikle et sundt og stærkt fællesskab
– få indsigt i de unges ressourcer
– styrke jeres selvværd gennem afprøvning af grænser i et trygt fællesskab
– udvikle kulturelle kompetencer og opnå indsigt i et andet lands kultur

Studieturen varer fem dage og ligger altid i april.

Læs mere om årets studietur.

Vores brunch er gratis for eleverne. Det er et dagligt, obligatorisk måltid. Den er god nok. I SKAL komme til brunch! Det giver sammenhold i klasserne og næring og energi til skoledagen. Men det er også et elsket ritual, der er med til at skabe ro omkring jer.

Hver formiddag samles alle elever omkring vores daglige brunch. I får serveret brød, pålæg, frugt og morgenmadsprodukter, men først og fremmest samles I om det fælles ritual, som brunchen er. En lille daglig begivenhed, hvor I venter på hinanden, gør rent efter hinanden, sætter jer – og rejser jer på samme tid.

Fællesskabet er i centrum. Mobiltelefonerne lægges væk og I koncentrerer sig om at spise sammen, tale, lytte og være til stede i hinandens selskab.

Forplejningen står Viborg Ungdomsskoles café for. Det er Allan og hans team, der sørger for brunchen hver formiddag.

Til middag serveres dagens frokostretter. Udvalget består ofte af tre retter og en salatbuffet. Menuen skifter hver uge for at sikre en varieret kost og lidt for enhver smag. Ud over dagens retter, er der udvalg af snacks og økologiske drikkevarer. Hovedtemaerne i maden fra caféen er  sundhed, variation og økologi.

Det økologiske spisemærke

Caféen på Viborg Ungdomsskole har modtaget Det Økologiske Spisemærke i sølv. En statskontrolleret mærkningsordning der viser, hvor stor en del af de indkøbte spise- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Mærket kontrolleres og administreres  af Fødevarestyrelsen.

webbannere