VI ER SAMMEN OM JERES FREMTID

10CV er Viborg Kommunes samlede 10. klassestilbud. Vores mål er at bidrage til at skabe livsduelige og afklarede unge, der er klar til at tage hul på den del af livet, der venter efter folkeskolen.

Undervisning og brobygning
Skoleåret på 10CV består af undervisning og brobygning, så I har gode betingelser for at blive afklaret med, hvad I kan og skal i fremtiden – og samtidig blive dygtige nok til at nå derhen.
Elever er forskellige. Derfor er skemaerne det også. På 10CV har vi bygget skoleåret op, så det er muligt for hver enkelt af jer at sammensætte jeres eget skema i en fin blanding af obligatoriske fag, spor og interessefag.

Modenhed og styrke
Vi arbejder med at styrke jeres modenhed, at gøre jer mere selvbevidste og i stand til at sætte mål for jer selv – og kæmpe for at nå dem. Det gør vi gennem projektorienteret undervisning, daglige rutiner og målrettet arbejde med jeres mindset. (Det er rigtigt. Man kan godt blive bedre af at tro på det!)

Fællesskab
På 10CV tror vi på, at udvikling blomstrer, når I er trygge i et godt fællesskab, og vi forstår vigtigheden af, at I får gode venner, som I kan tage med videre i livet. Derfor har vi stort fokus på at dyrke det unikke fællesskab, der naturligt opstår på en skole fuld af jævnaldrende. Studie- og introture og særlige dage er derfor også en vigtig del af skoleåret.

Vi har skabt rammerne for at kunne fokusere på de håb, mål og ambitioner, I har, og vores lærere gør deres absolut bedste for at sikre, at I udvikler og udnytter jeres potentiale, så I kan blive klar til jeres fremtid.

Velkommen til 10CV

PRAKTISK INFO

Til februar åbner vi dørene for alle jer, der vil vide mere om 10CV, opleve skolen, stille spørgsmål og hilse på lærerne. Infoaftenerne indeholder både oplæg og uformel snak i en hyggelig atmosfære.

Alle interesserede er velkomne på Reberbanen 13 i Viborg torsdag den 2. februar 2023 klokken 17.00-19.00.

10. klasse er et målrettet skoleår for unge, der vælger at stå stærkere før I skal videre i livet. Vi er eksperter i at udvikle jer fagligt og personligt, og vi har erfaring med understøttende undervisning og de nyeste læringsteknologier. Et skoleår på 10CV er et år, der linker direkte til den kommende ungdomsuddannelse, uanset om I kommer som uafklarede om jeres fremtid eller bare vil stå med bedst mulige kort på hånden.

Tilmeldingen foregår gennem optagelse.dk
Her tilmelder I jer enten til 10CV, EUD10 eller Eliteidræt.

Når I er optaget på 10CV, bliver I indkaldt til forsamtale i løbet af foråret. Inden denne samtale skal I have udfyldt dette oplysnings- og valgfagsskema.

Ansøgning til eliteidrætstilbuddet? Læs mere her.

Hent 10CV-bogen, og læs om historien, studiemiljøet, lærerinterviews, oplevelser fra tidligere elever og meget mere. Ønsker du en trykt version, så send en mail til mmd@viborg.dk

Faktisk er der en del tvivl om 10. klasse er en ungdomsuddannelse, eller om det er en del af folkeskolen. Det er heldigvis nemt at svare på:

10. klasse er en del af folkeskolen, men modsat de øvrige klassetrin er 10. klasse ikke obligatorisk. Det er derfor ganske frivilligt, om du vælger at snuppe et ekstra år, inden du skal videre og eventuelt opgradere din FP9 til en FP10.

Er 10. klasse ikke spild af tid, hvis man bare kan gå direkte på ungdomsuddannelsen efter 9. klasse?

Jo, for nogen er det. Men for andre giver det god mening at bruge et ekstra år på enten at blive fagligt dygtigere, mere moden eller helt sikker på sit valg af ungdoms- eller erhvervsuddannelse.
10CV har igennem efterhånden mange år som 10. klassescenter sammensat et skoleår, der tager højde for – og udvikler alle tre ønsker og behov.

Det lader til at have en effekt at tage sig god tid med folkeskolen. Undersøgelser har vist, at elever, der har gået i 10. klasse, har mindre frafald på deres ungdoms- og erhvervsuddannelser end de elever, der er kommet direkte fra 9. klasse.