fbpx

Velkommen

HU+ er et alternativt udskolingstilbud målrettet unge i 8. -, 9. – og 10. klasse, der har brug for at genvinde troen på sig selv og glæden ved at gå i skole.

Alle mennesker har styrker, evner og interesser, der kan bære dem frem. På HU+ arbejder vi på at finde og udvikle dem hos hver enkelt elev.

Gennem udvalgte praktikker og ugentlige fag i vores træ-, køkken- og motorværksteder afsøger vi elevernes evner og interesser. Vi har hele tiden fokus på, at de finder motivationen til deres fremtidige job eller uddannelse, for man kan komme så langt, når man har sit mål i sigte.

Vi tilstræber, at eleverne gennemfører 9. klassesprøven (FP9) i alle de tilfælde, der giver mening, så de har de bedste muligheder for at komme videre i uddannelsessystemet efter HU+.

Det kræver også en vis portion styrke at nå dertil. Tryghed og selvforståelse er derfor helt centrale faktorer i vores måde at møde eleverne på. De skal føle sig hørt, mødt og forstået, og derfra arbejder vi med deres forståelse af sig selv, så de over tid får mulighed for at blive bevidste om egen rolle – i deres relationer, i deres arbejde og i deres tilværelse.

Målgruppe og optagelse

HU+ er for elever, der
– går i 8. -, 9. – eller 10. klasse.
– er normaltbegavede, eventuelt med enkelte indlæringsvanskeligheder som ordblindhed, koncentrationsbesvær eller lignende.
– er skoletrætte, eller af forskellige årsager har svært ved at være en del af folkeskolen.
– har lyst til praktisk undervisning på værksteder.
– har lyst til at prøve erhvervspraktik.
– kan være en del af en større gruppe/klasse.

Eleverne henvises til HU+ gennem uddannelsesvejlederen via egen folkeskole.