fbpx

Hverdagen

Som elev på Viborg Ungdomsskole bliver man en del af et større fællesskab. Elever fra en lang række skoler har deres daglige gang i huset, og alle spiser sammen og deler faciliteter. Det er muligt at få venner på tværs af klasser og institutioner, ligesom man kan vælge at holde sig til det nære fællesskab i sin egen klasse. Vi lægger som samlet hus op til begge dele og lader det være op til den enkelte elev, hvor bredt fællesskabet skal række.

Det hører med

På Ungdomsskolen mener vi, at alle unge skal have mulighed for at være en del af et fællesskab. Derfor lægger vi stor vægt på klassefællesskabet. I begyndelsen af skoleåret tager vi på to dages introtur, hvor fokus er på gode sociale oplevelser. Senere på året har vi studietur med både fagligt og socialt indhold.

Vores brunch er et obligatorisk måltid, der giver næring og energi til skoledagen, og som bidrager til at skabe dannelse og fællesskab på skolen.

Hver formiddag samles alle elever om vores daglige brunch. Vi får serveret brød, pålæg, frugt og morgenmadsprodukter, men først og fremmest samles vi om det fælles ritual, som brunchen er. En lille daglig begivenhed, hvor vi venter på hinanden, gør rent efter hinanden, sætter os – og rejser os på samme tid.

Fællesskabet er i centrum. Mobiltelefonerne lægges væk, og eleverne koncentrerer sig om at spise sammen, tale, lytte og være til stede i hinandens selskab.

Forplejningen står Viborg Ungdomsskoles café for. Det er Allan og hans team, der sørger for brunchen hver formiddag.

Til middag serveres dagens frokostretter. Udvalget består ofte af tre retter og en salatbuffet. Menuen skifter hver uge for at sikre en varieret kost og lidt for enhver smag. Ud over dagens retter er der udvalg af snacks og økologiske drikkevarer. Hovedtemaerne i maden fra caféen er sundhed, variation og økologi.

Det økologiske spisemærke
Caféen på Viborg Ungdomsskole har modtaget Det Økologiske Spisemærke i sølv. En statskontrolleret mærkningsordning, der viser hvor stor en del af de indkøbte spise- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Mærket kontrolleres og administreres af Fødevarestyrelsen.

webbannere