Hvem er vi?
Tilbud
Tilmelding
Billeder
Praktisk info
Læringslokomotivet
De syv karaktertræk
Elevskemaer
Efterforløb
Presse

Læringslokomotivet
Et intensivt læringsforløb


Læringslokomotivet er et nationalt projekt, hvor flere kommuner indgår. Projektet udruller intensive læringsforløb. Disse kaldes også "Turboforløb". De intensive læringsforløb skal være en slags startskud til en lærings- og udviklingsproces hos ikke-uddannelsesparate elever i folkeskolens 7. - og 8. klasse. De skal løfte dem både fagligt og personligt, så de kan opnå gode resultater i dansk og matematik og blive erklæret uddannelsesparate. 

På Viborg Ungdomsskole er vi en del af dette projekt, der er forankret i Ungdomsskoleforeningen, som støtter udviklingen af de danske ungdomsskoler. Projektet er støttet af Viborg Kommune og Egmont Fonden, som arbejder for et godt liv for børn og unge. Sammen støtter vi projektet tilstrækkeligt, så deltagelse er gratis for den enkelte elev. 

Der findes en række forskellige modeller af Læringslokomotivet. Her i Viborg lyder modellen på et tre-ugers forløb med overnatning. En slags lærings-camp, der skal give deltagerne en saltvandsindprøjtning af læring med fokus på forskellige læringsmodeller, personlig udvikling og sociale kompetencer. 

Miljøskifte er vigtigt i forhold til deltagernes evne til fordybelse. Vi har fundet nogle gode rammer for campen i Hald Sø Lejren. Her flyttede vi ind den 10. september 2017 og bor i tre uger med gode faciliteter i rolige omgivelser. 

Skolechef i Viborg Kommune, Chris Rævsgaard Hansen var i forløbets sidste uge på besøg på lejren og udtalte: 
"Det er fantastisk at se en flok elever elever fordybet i faglig undervisning i fag, som de har svært ved, men som de er optaget af ift. at nå deres individuelle mål. 
Men det, der gjorde størst indtryk på mig, var at møde en flok glade børn, der var åbne og ivrige efter at fortælle os om deres 3 uger på camp. De er tydeligvis spændte på at komme hjem til kammeraterne i klassen og holde oplæg om deres ophold på Læringslokomotivet, og der er ingen tvivl om, at børnene er i gang med at opbygge det selvværd, der er en forudsætning for god læring."

 

 

Klik på billedet herover og hent folderen (pdf) om Læringslokomotivet i Viborg. 

Du kan også læse mere om projektet på Ungdomsskoleforeningens hjemmeside.

Du er altid velkommen til at kontakte Viborg Ungdomsskoles projektleder for Læringslokomotivet.
Hun hedder Lene Lundsberg Gade og kan kontaktes på: lelg@viborg.dk eller tlf.: 5149 0821.


OM CAMPEN 2017:

Se elevskemaerne her

Læs om tilgangen "De syv karaktertræk" her

Læs og hent pressemeddelelsen her

Læs presseklip her


 

 

Vi glæder os
til at se dig på
Viborg Ungdomskole ...
Viborg Ungdomsskole
Reberbanen 13
8800 Viborg
Tlf.: 87 87 19 00
ungdomsskolen@viborg.dk