Hverdagen

Som elev på Viborg Ungdomsskole, vil eleven opleve at blive en del af et større fællesskab. En lang række ungdomsinstitutioner har deres daglige gang i huset, og alle spiser sammen og deler faciliteter. Det er muligt at blive en del af et større fællesskab på skolen ligesom man kan vælge at holde sig til det nære fællesskab i sin egen klasse. Vi lægger som samlet hus op til begge dele og lader det være op til den enkelte elev hvor bredt fællesskabet skal række.

DET HØRER MED

På Ungdomsskolen mener vi, at alle unge skal have mulighed for at være en del af et fællesskab. Derfor lægger vi stor vægt på klassefællesskabet. I begyndelsen af skoleåret tager vi på to dages introtur, hvor der fokuseres på gode, sociale oplevelser. Senere på året har vi studietur med både fagligt og socialt indhold.

Vores brunch er et obligatorisk måltid, der giver næring og energi til skoledagen, men også et elsket ritual, der er med til at skabe den kultur af dannelse og fællesskab, der er kendetegnende for 10. klasserne.

Hver formiddag samles alle elever omkring vores daglige brunch. Vi samles om brød, pålæg, frugt og morgenmadsprodukter, men først og fremmest samles vi om det fælles ritual, som brunchen er. En lille kulturdannende begivenhed, hvor vi venter på hinanden, gør rent efter hinanden, sætter os - og rejser os på samme tid.

I denne lille daglige begivenhed er fællesskabet i centrum. Mobiltelefonerne lægges væk og I koncentrerer jer om at spise sammen, tale, lytte og være til stede i hinandens selskab.

Forplejningen står Viborg Ungdomsskoles café for. Det er Allan og hans team, der sørger for brunchen hver formiddag.

Til middag serveres dagens frokostretter. Udvalget består ofte af tre retter og en salatbuffet. Menuen skifter hver uge for at sikre en varieret kost og lidt for enhver smag. Ud over dagens retter, er der udvalg af snacks og økologiske drikkevarer. Hovedtemaerne i maden fra caféen er  sundhed, variation og økologi.

Det økologiske spisemærke

Caféen på Viborg Ungdomsskole har modtaget Det Økologiske Spisemærke i sølv. En statskontrolleret mærkningsordning der viser, hvor stor en del af de indkøbte spise- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Mærket kontrolleres og administreres  af Fødevarestyrelsen.