Afklaring

Det er vigtigt, at eleven gennem afprøvning af sine kompetencer og interesser, kan lave en plan for sine aktiviteter efter 10. skoleår. Dette styrkes gennem:

• Praktik. Der vil løbende være mulighed for praktik i virksomheder – enten som hele uger eller som enkelte dage om ugen over en periode. Desuden vil der hen over året være forskellige virksomhedsbesøg/-aktiviteter.

• Brobygning – der laves brobygningsforløb på ungdomsuddannelserne, og de er tilrettelagt i forhold til den enkelte elev.

• Der tages forskellige temaer op inden for ”Uddannelse og job” i den daglige undervisning her på skolen.

• Alle elever laver en ”selvvalgt opgave”, hvor deres egne betragtninger og overvejelser om fremtidig beskæftigelse/uddannelse bearbejdes.